Spoor der Kampioenen mei 2016

Beste liefhebber afdeling 10 fond, 28 mei 2016.

Op de vitesse was het net niet (2e) maar op de fond was het wel bingo. Diverse malen bij de beste 10 maar nooit gewonnen. Wessel Regtop nu dus wel op de eerste plek en dat heeft hij verdient. Wessel maakt een goed seizoen door. Beter dan afgelopen jaar toen zijn vrouw Greetje door droeve omstandigheden overleed. Mede door steun van zijn dochters en schoonzonen heeft hij de draad weer opgepakt en zit nu weer strak in het pak of zoals u wilt, hij is weer tiptop in orde!!. Wessel had voor een paar jaar terug een superdoffer op het hok. Het Kanon was zijn naam. Hij werd verkocht maar voordat hij vertrok kweekte Wessel nog 14 kinderen uit hem. Deze kinderen spelen nu mooi weer want bijna allemaal geven ze duiven die een vroege prijs pakken kunnen. Hij koppelt ze tegen duiven van andere goede bevriende liefhebbers. Deze duiven bekomt hij meestal door ruiling. Je zult ze maar hebben.

IMG_4096

 

De kwekers zitten bij zijn vriend, Erwin Seinstra. Half januari worden de duiven gekoppeld. Ze brengen de jongen groot, komen opnieuw op eieren en gaan na een tijdje op weduwschap. Wessel speelt alleen zijn doffers. Hij heeft werk en dan moet je keuzes maken. In dit geval is het beter om op 1 paard te wedden met een goede kans op topprestaties dan op meerde met als eindresultaat helemaal niets. Waar heb ik dit meer gehoord!!!. Voor de vluchten worden de duiven enkele malen naar Pesse gebracht, ongeveer 30 kilometer. Tijdens de eerste 2 vluchten brengt hij ze ook nog weg. Daarna niet meer. Hij toont zijn duivinnen altijd. Hij vindt een prima verzorging van de duivinnen bijzonder belangrijk. Als die niet goed zijn pakken de doffers geen vroege prijs is Wessel zijn heilige overtuiging. Bij thuiskomst blijven ze tot na klok afslaan bijelkaar. Tijdens de fond meestal tot zondagmorgen. Trainen doen de doffers 2 keer per dag. En dan trainen ze ook echt goed. Als voeding krijgen ze Keen light. Volle bak!!. Nadat Wessel zelf gegeten heeft haalt hij het voer weer uit het hok. Hij heeft geen verstand van voeren en dit is een gemakkelijk systeem. Medisch heeft hij vertrouwen in Nanne Wolff. Hier gaat hij iedere 3 weken naar toe. Zijn adviezen worden altijd opgevolgd. Als bijproducten geeft hij conditiepoeder en mineralen van dokter Marien. Is hij zeer te spreken over. Dit in het kort Wessel zijn verhaal. Op zijn site www.wesselregtop.nl, kunt u nog veel meer lezen over deze gedreven melker. Veel succes nog Wessel.

Naam
1. W. Regtop 2. Jan Westen 3. C. Santing
4. J. Smit
5. B. Dik
6. K. Tienkamp 7. G.L. Velema 8. J. Blomberg 9. H.T. Deuring

10. Gebr Ramaker René Hidding

Woonplaats Assen
Ter Apel Borger Assen Assen

Eext
Nieuw Dordrecht Smilde Gasselternyveen Ommen

Organisatie
Afd.10 Rayon 1-4 Afd.10 Rayon 5-8 Afd.10 Rayon 1-4 Afd.10 Rayon 1-4 Afd.10 Rayon 1-4 Afd.10 Rayon 1-4 Afd.10 Rayon 5-8 Afd.10 Rayon 1-4 Afd.10 Rayon 1-4 Afd.10 Rayon 5-8

Mee/ AP Hokpunten

Reacties zijn gesloten.