Spoor der Kampioenen juli 2016

Snelste duif Noordelijk deel fond.

Als er iemand ooit met een glimlach op zijn gezicht rond gelopen heeft na een duivenvlucht, dan is dit wel Wessel Regtop uit Assen. Voor een tijdje terug stond hij al eens het Spoor vanwege zijn prestaties. Hij was toen beste liefhebber op de fond. Voordat er ook maar 1 duif gelost was vertelde hij mij over de superforme van zijn duiven. Vol vertrouwen zat hij zondag, de vlucht werd uitgesteld, te wachten op zijn duiven samen met zijn vaste duivenwachter. Tussen kwart over 5 en kwarts voor 5 verwachte Wessel de duiven. Ineens om 3 over half 5 een duif. Met hoge snelheid op de klep en de duif rolde zo het hok in. Het was “Joeri”, de absolute topduif van Wessel en nu al goed voor 5 eerste prijzen waaronder nu dus ook een 1e NPO. Een klasbak pur sang.

2014- 4756658

 

 

Joeri werd als ei gehaald bij dokter Marien uit Tielen. Wat een geluk al moet gezegd dat Marien aan meerdere liefhebbers topduiven geleverd heeft. Overigens komt de winnaar van het Zuidelijk deel bij Jan van der Veen ook uit een doffer van Wessel. Hoe raar kan het lopen. Gewoon klasseduiven beste mensen. Wessel had een tip van Arend Meijerhof gekregen. DE duiven moesten een weekje rust hebben. Succesvol dus. Half januari worden de duiven gekoppeld. Ze brengen de jongen groot, komen opnieuw op eieren en gaan na een tijdje op weduwschap. Wessel speelt alleen zijn doffers. Hij heeft werk en dan moet je keuzes maken. In dit geval is het beter om op 1 paard te wedden met een goede kans op topprestaties dan op meerde met als eindresultaat helemaal niets. Voor de vluchten worden de duiven enkele malen naar Pesse gebracht, ongeveer 30 kilometer. Tijdens de eerste 2 vluchten brengt hij ze ook nog weg. Daarna niet meer. Hij toont zijn duivinnen altijd. Hij vindt een prima verzorging van de duivinnen bijzonder belangrijk. Als die niet goed zijn pakken de doffers geen vroege prijs. Bij thuiskomst blijven ze tot na klok afslaan bijelkaar. Tijdens de fond meestal tot zondagmorgen. Trainen doen de doffers 2 keer per dag. En dan trainen ze ook echt goed. Als voeding krijgen ze Keen light. Volle bak!!. Nadat Wessel zelf gegeten heeft haalt hij het voer weer uit het hok. Hij heeft geen verstand van voeren en dit is een gemakkelijk systeem. Medisch heeft hij vertrouwen in Nanne Wolff. Hier gaat hij iedere 3 weken naar toe. Zijn adviezen worden altijd opgevolgd. Als bijproducten geeft hij conditiepoeder en mineralen van dokter Marien. Is hij zeer te spreken over. Dit in het kort Wessel zijn verhaal.

Sens, 2.145 duiven.
1, W. Regtop, Assen, 2,6, F.P.C. Weggers, Annen, 3, Hilbrands/Groenbroek, Finsterwolde, 4, J. Kiewiet, Finsterwolde, 5, M. de Wal, Oostwold (old), 7, H.T. Deuring, Gasselternyveen, 8, E. Reitsema, Tolbert, 9, J.H. Bolhuis, Winschoten, 10, C. Santing, Borger.

René Hidding

Reacties zijn gesloten.