Spoor der Kampioenen 2014

Wessel Regtop pakt de 1e prijs vanaf Quievrain.

Het was het doffertje van Wessel en Greetje, de 12-1969891 die al zijn concurrenten te snel was afgelopen zaterdag op de midfondvlucht vanaf Quievrain. Hij wist de afstand van 349 km af te leggen in ruim 4 uur en klokte een tijd van 11.43 uur wat uitkwam op een snelheid van 1375 m per minuut en dat met een Noordenwind. Het aantal deelnemers in het concours waren er 495 die in totaal 5997 duiven mee gegeven hadden.

Dit is een doffer uit de stal van Mariën  uit België die hij bij Egbert Niemeyer uit Stadskanaal gekregen had. Dit paste wel aardig in zijn hok daar hij al eerder duiven van Mariën  onder de pannen had. .

Wessel Regtop  nu 60 jaar heeft al lang duiven, eigenlijk vanaf zijn jeugd en is thans werkzaam als arbeidsbegeleider bij mensen met een handicap. Eerder deden ze het altijd samen met  zijn vrouw Greetje, maar die heeft een ernstige spierziekte en kan daardoor niet meer in het duivenhok komen. Dit is erg jammer zeker als je dit altijd zo gedaan hebt.

reportage_sdk_2014-1

Een grote overwinning zat er aan te komen want zijn duiven vlogen de laatste tijd super en was vaak bij de top tien en nu dus een 1e prijs. Op de fond deed hij het ook erg goed want hij moest alleen een duif van Wim Clermonts voor laten gaan en werd hierop dus tweede.

Hij heeft de beschikking over 25 weduwnaars en op deze vlucht waren er 15 mee waarvan hij er negen in de prijzen speelde. Hij speelt het traditionele weduwschap daar de tijd hem ontbreekt om ook met de duivinnen te spelen.  Vandaar dat zijn kwekers ook elders zitten nl bij Seinstra in Meppel waarmee hij erg bevriend is.

Het voersysteem is daarom ook simpel, hij voert altijd volle bak met Jan Keen Super Ligt van Beyers. Ook bij Jan Keen komt hij regelmatig voor controle door dierenarts Mariën. Jan Keen was ook de eerste die een bos bloemen kwam brengen en verder ontving hij vele felicitaties.

Wat bij Wessel wel opvalt  is de keiharde selectie. Ze moeten aan de top kunnen vliegen anders is het gewoon wegwezen. Dat dit hem geen windeieren legt bewijst ook deze uitslag weer.

Hij is lid van de Luchtbode uit Assen, een gezellige vereniging waar ze elkaar wat gunnen en ook wederzijds elkaar helpen. Wessel is dan ook een man die menigeen helpt als het niet goed gaat. Een ieder die begaan is met duiven kan dan ook een beroep op hem doen.

Ik was te gast bij een heel fanatieke en gepassioneerd  stel waar de duiven een grote plaats in hun hart hebben. Wessel en Greetje alsnog gefeliciteerd en we horen vast wel weer  van jullie !

De top tien van dit concours waren : 1 dus W. Regtop uit Assen, 2 was H.J. Mijlof ook uit Assen, 3 A. Huizinga van Groningen, 4 e ook 6 was E. Schuiling uit Ekehaar , Jan Keen van Ter Apel was  de 5e, 7e was Jan Oost uit Elp, de combinatie Espeldoorn / Dokter uit Ter Apel tekenden voor de 8e en 9e plaats en tenslotte was de 10e plaats voor J. Smit ook uit Assen.

De rayonuitslagen: 

Rayon 1 met in concours 841 duiven:  Een superuitslag maakte M. Kuiper uit Nieuw Roden door de 1e , 2e en 4e te spelen, 3 M. vd Veen, 5 Jos Schoffelmeyer, 6 en ook 7 waren P. en G. Berghuis, Kroese/ Helmhout pakte de 8e plaats en de 9e en 10e plaats waren voor F. Wilpstra.

Rayon 2 met 1039 duiven. Een prachtige overwinning voor A. Huizinga uit Groningen die tevens de 8e plaats opeiste  ( 10 van de 13 prijs ), de 2e en 7e waren voor H. Jilderda, 3 A. Wapsenkamp, 4 Pop Heersema, 5 en 6 waren voor W. Clermonts, de 9e plaats was voor de comb. Sebens en Zn en de 10e plaats was voor H. vd Berg.

Rayon 3, 83 deelnemers met 1023 duiven: De combinatie Jager en Zn uit Kropswolde pakte ook erg goed door zowel de 1e, 3e, 7e  en 9 en 10  plaats te bezetten ( 38/25 ), de 2e en 6e plaats  waren voor O.K. Evers, 4e Comb. Kalk en dochter, 5e en 8e Lemain en de Wit .

Rayon 4 met 759 duiven in concours : 1 S. Renken uit Winschoten, 2 A. Dijk, 3 en ook 10 was W. de Vries, 4 J. Gelling, 5 Gebr. Jager , 6 J.B. Gast, 7 Meindert Koning, 8 E. Bodde jr, 9 Comb. E. en W. Westerhuis.

Rayon 5 met 722 duiven; 1 en ook  7 was Wessel Regtop uit Assen, 2 H.J. Mijlof, E. Schuiling pakte de 3e en 4e plaats, 5. J. Oost, 6 en ook 8 en 10 was J. Smit, en de 9e plaats was voor J. Blomberg.

Rayon 6 met 865 duiven; De 1e en 9e plaats was voor H. en A. Uiterwijk uit Schoonoord, 2e en ook 7e C. Santing, 3 E. Koster, 4e was J. Sling, de 5e plaats was voor S. Venema, de 6e voor G. Rorije, 8e plaats G. Kuik en de 10e plaats F.P.C. Weggers.

Rayon 7 was in concours met 744 duiven; 1e was Jan Keen van Ter Apel  , 2, 3 en 7 waren voor Espeldoorn/ Dokter ( super met 7 van de 10 ) 4 S. Wittendorp,  5e was Arie Oost, de 6e was voor Henk Keizer, de 8e voor Gebr. Schrik, de 9e voor T. Klomp en voor de 10e tekende R. Aardema.

sybvenema@hotmail.com

Reacties zijn gesloten.