PiPa 2011

Wessel Regtop (Assen, NL) als een ‘Kanon’ naar de top…

Het was de vorige reportage over Wessel Regtop waarin een pracht van een uitspraak zat van Leo Broeckx:”In mijn 40 jaar heb ik maar liefst 5 excellente duiven gehad”. Dat dit een uitspraak is van een kampioen hoeven wij u niet uit te leggen. Des te knapper is het dat Wessel Regtop uit Assen nu ook wederom een echte klasbak op zijn hokken heeft namelijk, ‘Het Kanon’ met 12x een 1e prijs!

pipa2011_1

Hoewel Wessel ( en vrouw Greetje) al jarenlang duivenmelkers zijn ( sedert 1975) hebben ze veel fases gekend. Zo werd er 2 keer verhuisd waarna je telkens opnieuw begint. Dat hoogte- en dieptepunten ook dicht bij elkaar kunnen liggen bleek enkele jaren geleden. Na een aanvankelijk topseizoen met de oude duiven 2009 werden ze in hetzelfde jaar helaas getrakteerd op een rampzalig seizoen met de jonge duiven. Van de beloftevolle ploeg jonge duiven bleven er toen uiteindelijk maar enkele over. Gelukkig zijn er dan echte vrienden die je dan weer opgang helpen. Onder andere een echte topliefhebber als Jan Keen uit Ter Apel    ( 3° Nationaal Dagfond Kampioen 2011)  hielp Wessel, samen met andere vrienden, aan nieuwe ‘spirit’ . Het was dus slechts een kwestie van tijd alvorens de ‘schrik van Assen’ zijn draai weer zou vinden.

Zijn draai vond hij dit jaar wederom en ze vlogen weer geweldige kampioenschappen bij elkaar in de C.C. Assen , zijnde:
1° – Generaal Kampioen
1° – Onaangewezen Vitesse
1° – Aangewezen Vitesse

NL08-4764141_pipa2011

nl08-4764141_eye

Als je zulke titels behaalt moet daar een goeie duif zitten zou u denken ? Nou, dat is waar.. niet zomaar een duif, de naam is ‘Het Kanon’(08-4764141) en deze klasbak stamt af van 50% G. Lindelauf & Znn en 50% Comb. de Vries . . ook de kweker mag vermeld worden bij zo’n duif… J. Smit & Znn. Je wilt graag veel vertellen over zo’n duif, maar ik denk dat het volgende rijtje meer zegt dan duizend-woorden. Wij stellen u voor aan een echte topper….’Het Kanon’…..met maar liefst 12x een 1e prijs ( Geen dubbelingen )
1° Zutphen tegen 1.701 duiven met NNO-wind kracht 2
1° Boxtel tegen 1.198 duiven met ONO-wind kracht 2
1° Rekkem tegen 1.013 duiven met NNW-wind kracht 3
1° Geel tegen 1.001 duiven met ONO-wind kracht 4
1° Rekkem tegen 947 duiven met WNW-wind kracht 3
1° Pommeroeul tegen 626 duiven met WNW-wind kracht 3
1° Gennep tegen 378 duiven met NO-wind kracht 2
1° Ravenstein tegen 318 duiven met NNW-wind kracht 3
1° Zupthen tegen 305 duiven met WZW-wind kracht 2
1° Lommel tegen 302 duiven met O-wind kracht 2
1° Rekkem tegen 286 duiven met W-wind kracht 2
1° Pommeroeul tegen 132 duiven met W-wind kracht 2

Dat ‘Het Kanon’ een echte krachtpatser is blijkt wel uit het feit dat hij zijn allerbeste prestaties neerzet met warm weer en tegenwind. Het is juist met zulke zware omstandigheden dat topduiven echt het verschil kunnen maken. Met maar liefst 12x een 1e prijs is ‘Het Kanon’ dus een echte winnaar, welke bij Wessel Regtop echt tot zijn recht kwam.
Dergelijke prestaties dwingen respect af voor zowel melker, als de duif. Kwaliteit is het enige woord wat hier zijn plek verdient. Het moet voor velen een droom zijn zo’n duif te hebben, dan wel te kweken.. over kweken gesproken, u bent vast benieuwd naar zijn afstamming ?……

nl08-4764141ped

Ik geloof dat men dergelijke stambomen een ‘prestatie-stam’ noemt, het schijnt dat te zijn waar velen naar opzoek zijn. Wat er niet in zit, komt er ook niet uit. Voorheen waren het allemaal maar uitspraken, echter heeft deze topduif de uitspraken waar gemaakt. Een boegbeeld voor zijn ganse familie. Zo’n duif maakt velen blij en geeft Wessel de ‘spirit’ die hem toekomt.

Reacties zijn gesloten.