Introductie

Al in mijn kinderjaren werd ik besmet met het duivenvirus door mijn oom Albert Regtop.

Uit de oude doos: mijn oom Albert en ik

Uit de oude doos: mijn oom Albert en ik

In 1975 ben ik onder mijn eigen naam gestart te vliegen met duiven van Grad Roeffen en Burgers. Die kruising tussen die beide rassen leverde mij goede allround duiven op, die vroeg konden vliegen van Zutphen tot Bergerac.

In 1981 behaalde ik mijn eerste grote succes; 5e Beste Liefhebber van Nederland en tevens de 3e Nationaal Bergerac. In dat jaar werd ik ook nog 1e Generaal Kampioen van de toenmalige afdeling F en de Fond Union Noord Nederland.

In 1986 werd er voor de eerste keer verhuisd binnen Assen en ook toen bleven de successen niet uit. Zo werd ik in 2002 1e Generaal Kampioen Aangewezen Rayon 6 van de Afdeling 10 en in 2007 won ik de 9e Nationaal München.

In 2008 werd er opnieuw verhuisd naar het huidige adres. Ik startte op mijn huidige adres met de jonge garde en eigenlijk was het meteen weer raak. Ik was lid bij P.V. De Snelvliegers uit Assen. Ik was daar bestuurslid “duivensportpromotie”. Ik kon in die functie goed mijn ei kwijt en het heeft onze vereniging nieuwe leden opgeleverd. Door het samengaan van 2 verenigingen in 2014 ben ik nu lid bij PV De Luchtbode Assen met zo’n 60 duivenliefhebbers. In maart 2016 werd ons nieuwe clubgebouw geopend aan de Wethouder Burgerweg in Assen. Behalve als clubgebouw voor de Luchtbode dient het ook als nationaal inkorfcentrum voor de hele regio.

Reacties zijn gesloten.